Ръководство за избор на правилната професионална съдомиялна машина

Откриване на нов магазин. От къде да започнете
юни 17, 2023
Откриване на нов магазин. От къде да започнете
юни 17, 2023

Ръководство за избор на правилната професионална съдомиялна машина

             Професионалните съдомиялни машини са основен инструмент за всяко заведение за хранене. Те предлагат бърз и ефективен начин за почистване на съдове, спестявайки време и разходи за труд. За разлика от друго кухненско оборудване, съдомиялните работят непрекъснато през целия ден и играят решаваща роля в кухненските операции. Без правилно работеща съдомиялна машина, която старателно почиства и дезинфекцира съдове, чаши и прибори, целият работен процес в кухнята става неефективен.

Какво е професионална миялна машина?

            Съдомиялната  машина е създадена за тежка употреба на места като ресторанти, хотели и предприятия за обществено хранене. Те са по-големи и по-мощни от домашните съдомиялни машини и могат да се справят с големи количества съдове, чаши и прибори. Мощните професионални съдомиялни машини са незаменими за ресторанти, които трябва да следват стриктни разпоредби за безопасност на храните. Освен това са много по-бързи от домакинските модели, отнемащи само две до три минути за измиване, изплакване и сушене.

Видове професионални съдомиялни машини.

           Предлагат се няколко вида  съдомиялни машини, всяка със своите уникални характеристики и предимства. Най-често срещаните са:

Стелажни конвейерни съдомиялни машини.

            Стелажни конвейерни съдомиялни машини са машини от професионалния клас, проектирани специално за забързаната среда на ресторантската кухня. Те използват подвижна лента за измиване на съдове, чаши и прибори в различни етапи от процеса на почистване. Това не само спестява време, но и осигурява постоянни резултати от почистването.

Защо трябва да изберете съдомиялна машина с конвейер?

            Има много причини, поради които трябва да обмислите избора на конвейерна съдомиялна машина за вашия бизнес. Тези машини не само предлагат ефикасни и ефективни възможности за почистване, но също така предоставят множество предимства, които могат значително да подобрят вашата работа.

  • Ефективност: С възможността да мият стотици чинии на час, тези машини могат значително да намалят времето и труда, необходими за ръчно миене на чинии.
  • Хигиенизиране: Съдомиялните с конвейерна стойка използват високи температури и мощни почистващи препарати, за да осигурят цялостно почистване и хигиенизиране на вашите съдове. Това помага да се предотврати разпространението на микроби и бактерии.
  • Персонализиране : Тези съдомиялни имат различни цикли на измиване и настройки, което Ви позволява да регулирате процеса на почистване, за да отговаря на вашите изисквания.

Свободно стоящи съдомиялни.

         Свободно стоящата съдомиялна е компактен и спестяващ място уред, проектиран да пасне безпроблемно под кухненския плот. Може да почиства и изсушава съдове, чаши, прибори и други кухненски съдове с минимални усилия от кухненския персонал.

Защо да изберете свободно стоящата съдомиялна?

            Професионалните съдомиялни са мощни и могат да почистват съдовете бързо и лесно. Това Ви позволява отново да имате достъп до вашите чинии, чаши и прибори възможно най-бързо.

Други предимства:

  • Ефективно използване на пространството: Едно от основните предимства на свободно стоящите съдомиялни е техният компактен размер. Те са предназначени да се поберат под кухненски плотове, което ги прави чудесни за малки кухни или работни помещения с ограничено пространство.
  • Тиха работа: Съдомиялните имат звукоизолиращи материали за намаляване на шума. Това ги прави отличен избор за кухни с отворен план, където искате да сведете до минимум разрушителните звуци.

Професионални чашомиялни машини.

         Професионална чашомиялна машина  е специална машина за почистване и дезинфекция на чаши. Тези машини обикновено се намират в ресторанти, барове, хотели и други заведения, които сервират напитки на клиенти.

            Професионалната машина за миене на чаши почиства и дезинфекцира чаши в големи количества, като гарантира постоянни и ефективни резултати. Това е от съществено значение за поддържане на високо ниво на хигиена и гарантиране, че чашите са безопасни за използване за сервиране на напитки.

Защо да изберете професионална чашомиялна?

            Поддържането на чисто и хигиенично заведение изисква наличието на блестящи стъклени съдове. Ръчното миене на чаши обаче може да отнеме много време и не винаги е ефективно за премахване на мръсотия и остатъци. Тук идва професионалната чашомиялна.

Други предимства:

  • Ефективно: Професионалната машина за миене на чаши бързо и ефикасно почиства много чаши, като насърчава ефективността и спестява време. Това Ви гарантира, че всички стъкла са чисти и без микроби, намалявайки риска от замърсяване.
  • Рентабилно: Закупуването на добра машина за миене на чаши може да струва много в началото, но в крайна сметка може да Ви спести пари. Ръчното миене на чаши изисква повече вода и енергия, отколкото използването на професионална машина за миене на чаши, което води до по-високи сметки за комунални услуги. Освен това използването на професионална машина за миене на чаши означава, че няма да е необходимо да сменяте чашите толкова много поради повреда от ръчно миене.
  • Хигиенично почистване: Машините за миене на чаши използват гореща вода и специален препарат за почистване на стъклени съдове и премахване на бактерии и микроби. Това е особено важно в сектора на хранителните услуги, където добрата хигиена е от решаващо значение. Изборът на професионална чашомиялна за чаши гарантира, че вашето заведение поддържа чиста и безопасна среда за вашите клиенти.

Фактори, които трябва да имате предвид, преди да закупите професионална съдомиялна машина.

         Когато купувате професионална съдомиялна машина, трябва да имате предвид няколко важни фактора. Тези фактори могат да повлияят на ефективността на почистването на съдовете, цената и честотата на поддръжка на оборудването.

Температура.

Професионалните съдомиялни машини предлагат опции за почистване при висока и ниска температура. И двата типа използват препарати и химикали за изплакване.

Капацитет.

Друг важен фактор е капацитетът на съдомиялната машина. Това показва броя на съдовете и приборите, които един цикъл може да измие. Изборът на съдомиялна машина с подходящ капацитет за нуждите на вашия бизнес е от решаващо значение. За да изберете правилния размер, помислете за размера на вашата кухня и колко клиенти обслужвате.

Консумация на енергия.

Консумацията на енергия от промишлена съдомиялна машина може значително да повлияе на оперативните разходи. Потърсете модели, които са енергийно ефективни и имат ниска консумация на вода. Това не само спестява сметки за комунални услуги, но и намалява въздействието върху околната среда.

Гаранция и поддръжка.

И накрая, не забравяйте да изберете производител, който предлага гаранция и след продажбена поддръжка. Скъпите съдомиялни машини се нуждаят от гаранция за ремонт или замяна в рамките на определено време, за да защитите вашата инвестиция.

Вижте нашите предложения тук и попитатайте за персонална оферта.